Milo Yiannopoulos előadására sem engedik be a 168 Óra újságíróit

2018. május 22., 15:40

Szerző:

Pénteken tart előadást a Bálnában a hírhedt szélsőjobboldali provokátor, Milo Yiannopoulos, akit még a Donald Trumpot hatalomra juttató amerikai alt-right szócsöve, a Breitbart News is kirúgott, amiért elfogadóan beszélt egy előadásában a pedofíliáról. Budapesti előadására a 168 Óra munkatársai is kértek akkreditációt, de kapacitáshiány miatt nem férünk be Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet rendezvényére. 

Milo Yiannopoulos
Fotó: Youtube

Nemrég kaptuk a választ a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézettől, hogy sajnos sem tudják fogadni a 168 Óra munkatársait. Két kollégánkat sem.

– Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen

– írják a szervezők.

Amint azt megírtuk, szerdán tartják az Európa jövője nevű konferenciát Budapesten, amelyet szintén a XXI. Század Intézet szervez. Szijjártó Péter, Balog Zoltán és Gulyás Gergely is előadást tart, a fő vendég Steve Bannon, Donald Trump egykori kampánymenedzsere, bukott stratégiai főtanácsadója lesz. A 168 Óra munkatársa is regisztrált a rendezvényre, de a helyszín kapacitásának korlátai miatt a szervezők elutasítottak egy nappal a rendezvény előtt. A konferencia helyszíne a Várkert Bazár, ahonnan most a magyar sajtó nagy részét gyakorlatilag kitiltották.