Május végén a Bálnában tart előadást a szélsőjobbos provokátor, Milo Yiannopoulos

2018. május 10., 15:09

Szerző:

A szélsőjobbos troll, Milo Yiannopoulos május 25-én a Bálnában tart előadást, már lehet rá jelentkezni – derül ki az esemény Facebook-oldaláról

Amint azt pár napja mi is megírtuk, a szélsőjobbos provokátor egy londoni rendezvényen jelentette be, hogy az Orbán-kormány meghívására Budapesten tart előadást. Yiannopoulos szélsőséges megnyilvánulásairól ismert, még a szintén szélsőjobboldali lap, a Breitbart is kirúgta őt, mert egy előadásán védelmébe vette a pedofíliát.

Milo Yiannopoulos
Fotó: Youtube

Az amerikai szélsőjobboldali mozgalom, az alt-right névadóját Schmidt Mária alapítványa, a XXI. Század Intézet látja vendégül, moderátor Jezsenszky Zsolt „politikai hobbista”. A Terror Háza főigazgatója akkor is kitartott a szélsőjobbos troll meghívása mellett, ha az a Fideszen belül is felháborodást keltett. Gulyás Gergely januárban nyomatékosította, hogy a konferenciát nem a Fidesz és nem is az Orbán-kormány, hanem a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szervezi.

A rendezvénynek a közalapítvány már saját honlapot is készített, ahol Yiannopoulosról egészen pozitív, méltató hangnemben írnak.

„Milo Yiannopoulos a New York Times bestseller szerzője, díjnyertes újságíró, és a legkeresettebb előadó az amerikai egyetemi kampuszokon. Radikális szólásszabadságpárti (ahogy önmagát nevezi: „free speech fundamentalist”), és – köszönhetően szenvedélyes szellemességének, valamint annak, hogy kérlelhetetlenül veszi védelmébe a nyugati civilizációt – konzervatív ikon.”

A honlap szerint Milo készen áll arra, hogy „meghódítsa Magyarországot a liberális establishmenttel szembeni kompromisszummentes kiállásával, és arra, hogy a kulturális háborúban, melynek egyik élharcosa, új csatateret nyisson”.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.