Borzasztó kapacitáshiány: a 168 Óra munkatársát sem engedik be Schmidt Mária rendezvényére

2018. május 22., 13:09

Szerző:

A héten rendezik meg az Európa jövője nevű konferenciát Budapesten, amelyet a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet szervez, előad Szijjártó Péter, Balog Zoltán és Gulyás Gergely is. A fő fellépő szerdán Steve Bannon, Trump egykori kampánymenedzsere, a Fehér Ház korábbi főtanácsadója és főstratégája. Az eseményt amúgy valami furcsa perverzióval Eötvös József Előadásnak hívják.

Az előadásara regisztrálni kellett, ezt a 168 Óra munkatársa is megtette. A válasz ma, egy nappal az esemény előtt jött meg:

„Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen."

De nemcsak mi jártunk így, hasonló indokkal utasították el a HVG, az Index, a Zoom és a HírTV jelentkezését is. Nekik viszont legalább azt az opciót felkínálták fel, hogy nézzék meg a rendezvény élő közvetítését, nekünk még ezt sem.

Pár napja így járt Shaun Walker is, a Guardian egykori moszkvai tudósítója. Walker bejegyzésében megjegyezte, nem emlékszik, hogy történt volna vele hasonló, ilyen még Oroszországban sem fordult elő vele.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.