Lekerült Dózsa László neve az 1956-os falfestményről

2018. február 17., 18:15

Szerző:

Már egy ideje kiderült, hogy a zuglói Nagy Lajos király útján lévő óriásfestmény Pruck Pált és nem Dózsa Lászlót ábrázolja, ahogyan az a feliraton állt.

Itt a fényképes bizonyíték, hogy csodák márpedig vannak
Fotó: 444.hu/olvasó

Egy éve lehetett már tudni, jó pár hónapja pedig valaki egy festékszóróval is aláírta Pruck Pál nevét.

Schmidt Mária már korábban ígérte, hogy ha kiderül, hogy nem Dózsa László van a fotón, bocsánatot kér, és kijavítják. A plakátsorozatból most már csak ez az egy áll, a javítás eddig elmaradt, a bocsánatkérés továbbra sem történt meg, az ügy pedig még a bíróság előtt van, mivel Pruck családja szerint a Terror Háza vezetői nyilatkozataikban megsértették Pruck Pál emlékét

A 444.hu-nak egy olvasója küldte el, hogy mostanra maguk az illetékesek is léptek az ügyben és legalább Dózsa László nevét leszedték a képről.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.