Kósa Lajos lett az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke

2018. június 1., 09:41

Szerző:

Kósa Lajost választotta elnökének az Országos Szövetkezeti Tanács – írja a szervezet közleménye nyomán a 24.hu.

Csütörtöki közgyűlésén a testület a döntést azzal indokolta, hogy Kósa Lajos

„jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkezik” és „tevőleges szerepet vállalt a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában”.

A szervezet egyik új elnökhelyettesnek Fiák Istvánt választották meg, 

Fiák István neve leginkább onnan lehet ismerős, hogy ő volt annak a bizonyos Tocó-Pece Kft.-nek az alapító tulajdonosa, amelyet Kósa Lajosné 6 millió forintért vásárolt meg, miközben a cég vagyona megközelítette a 140 millió forintot. Polt Péter főügyészsége ezt egyébként egyáltalán nem találta gyanúsnak.

Fiáknak egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céghálózatban is vannak érdekeltségei, őt pedig előnyös helyzetbe hozza az a törvénymódosító javaslat, amelyet nem sokkal a cégvásárlás után éppen Kósa Lajos nyújtott be a nyugdíjas szövetkezetek megalakításának a lehetővé tételéről.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.