Rekordot döntött a gyógyultak száma, de kórházban sem voltak még ennyien

Az aktív fertőzöttek száma 150 ezer alá csökkent.

2020. november 30., 09:27

Szerző:

Egy nap alatt 8223 koronavírusos beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ez pedig rekordnak számít – a háromezret is csak egyszer lépte át a napi gyógyultak száma. 5595 új fertőzöttet is azonosítottak vasárnap. A különbségből adódóan csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 148 439, közülük minden ötödik eset a fővároshoz köthető.

Az elhunytak száma viszont sorozatban a harmadik napja lépi át a százötvenet, vasárnap 151 beteg hunyt el. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen: ez a két adat szintén rekordot jelent. 

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható. az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról pedig december elején születik döntés – írja a koronavirus.gov.hu.

Az Operatív Törzs 152 óvodában (55%) és 80 általános iskolában (3%) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A kormány eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.