Kollégájának akart segíteni az a rendőr, aki meghalt a tegnapi karambolban

2018. február 17., 09:50

Szerző:

Péntek hajnalban két rendőrautó összeütközött a Fóti út és a Lei­ningen Károly utca kereszteződésében. Az egyik kocsiban utazó 21 éves Mátyás Balázs Tamás belehalt az ütközésbe.

Két rendőrautó ütközött Budapesten, egy rendőr meghalt Két rendőrautó ütközött Budapesten, egy rendőr meghalt
Fotó: Mihádák Zoltán

A Bors úgy tudja, a rendőrök egy munkatársukhoz siettek, akinek meggyűlt a baja egy igazoltatott személlyel, a kollégának akartak segíteni. A balesetben még hárman sérültek meg: K. Istvánt, N. Péter Zsoltot és L. Tamást jelenleg is a Honvédkórházban ápolják - írja a Bors.

- Sokkos állapotban vagyunk, ugyanis egy vidám, mindig jókedvű, becsületes és szorgalmas rendőr vesztette az életét, méghozzá teljesen értelmetlenül – mondta a rendőr egyik ismerőse a lapnak. Hozzátették, hogy Balázs már középiskolás korában is zsaru akart lenni, rendőrségi szakközépiskolába járt. Társai szerették és tisztelték a fiatal őrmestert, aki imádta a munkáját.

A Blikk azt írja, elképzelhető, hogy mind a két jármű megkülönböztető jelzést használva közelítette meg a kereszteződést. Meglehet, hogy saját szirénájuktól nem hallhatták meg a másik rendőrautó megkülönböztető jelzését.