Kocsis Máté nehezen hiszi, hogy Magyar Péter nem Varga Judit miatt szerzett állást

Kocsis Máté: Csodálkoznék, ha spontán került volna Magyar Péter a Diákhitel élére.

2024. április 17., 10:44

Szerző:

Kocsis Máté továbbra is nehezen tudja elképzelni, hogy Magyar Péter nem a volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter miatt kapott állami területen állást – írja az Index. A Fidesz frakcióvezetőjét a Telex kérdezte korábbi állításáról, miszerint Magyar a feleségének köszönhetően kapta az állami pozíciókat. Kocsis állításával szemben, mégsem Varga Judit pozíciója miatt kapott állásokat Magyar Péter, legalábbis erre lehet következtetni a kormány válaszából, amit Tóth Bertalan szocialista képviselőnek küldtek. 

Kocsis most úgy fogalmazott, hogy elfogadja, ha a miniszterek ezt mondják, ő pedig nem a kormány tagja. De mégis szokatlan volt számára az összefüggés, és csodálkozna, ha Magyar spontán került volna, mondjuk, a Diákhitel Központ élére. Hajlandó mindenesetre visszavonni a korábbi állítását a protekciótól – írja a Magyar Hang.

Kocsis Máté: Magyar Péter nem közútkezelő, de közútkezelői munkát kapott 

A Fidesz frakcióvezetője a Telex videójában fogalmazta meg ismét a korábbi állítását: Nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére. Hozzátette, hogy habár a felesége szintén kapott állami megbízást, neki ahhoz semmi köze nem volt. Mint mondta, nem szabad összekeverni, hogy Kocsisné Márkus Szilvia „a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem”. Felidézte, hogy felesége 300 ezer forintért nézett át szerződéseket a „szuperkórház″ projektcégben, míg Magyar Péter „vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál”.

Arra a kérdésre, hogy rendszerszinten lehet-e állami területen állást szerezni a rokonoknak, Kocsis Máté elmondta: „Én elfogadom a miniszterek válaszát. De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közútkezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben. Akár ha gondolják, vissza is vonom ezt az állításomat, de értsék meg, a gyanú alappal fogalmazódott meg bennem.”

Kocsis Máté úgy látja, hogy az önkormányzati választások előtt nincs nehéz helyzetben a Fidesz, ugyanis van egy békepárti oldal, és egy háborúpárti külföldről pénzelt baloldal. Kiemelte, hogy a kormány központi kampánytémája a háború lesz. A Fidesz frakcióvezetője kitért Hollik Istvánra is, akit leváltottak a Fidesz kommunikációs igazgatói posztjáról. Kocsis Máté szerint a továbbiakban is számítanak a kormánypárti politikus munkájára, de „a mostani kihívásoknak Menczer Tamás jobban megfelel”.

(Kiemelt képünk forrás: Kocsis Máté Facebook oldala)

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.