Gyorsan nyert egy milliárdos közbeszerzést Mészáros Lőrinc veje, és persze az apósának is csurran az üzletből

2017. december 20., 15:31

Szerző:

Megnyerte első milliárdos összegű közbeszerzését Homlok Zsolt szombathelyi vállalkozó, Mészáros Lőrinc Ágnes nevű lányának férjura – adta hírül a Magyar Nemzet.

Ágnes és Zsolt
Fotó: haladas.hu

A közbeszerzési adatbázis friss közzététele szerint Homlok Zsolt egy éve alapított cége, a Homlok Zrt. idén novemberben nyert el egy több milliárd forintot érő közbeszerzést a MÁV Zrt.-től. A Homlok Zrt. vezette Várda 2017 Konzorcium a 2,86 milliárd forintos alapajánlata mellett egy 2,67 milliárd forintos opcionális munkát is elnyert. Tehát összesen 5,5 milliárd forintot érő közbeszerzés részbeni nyertese lett a frissen alakult cég, amelynek tavaly csak 600 000 forint bevétele volt. Referenciája sem lehetett túl sok, tekintve, hogy ez volt az első közbeszerzés, amelyen elindult – feszegeti a lap.

Homlok ötmillió forint jegyzett tőkéjű cége a Penta Industry Kft.-vel társulva a Seszták Miklós fejlesztési miniszter birodalmának számító Kisvárdán dolgozhat majd a vasútállomás modernizálásán. A hű vő alvállalkozókat is bevon, mások mellett természetesen apósát is, konkrétan a felcsúti polgármester üzleti birodalmának egyik ékkövét, az R-Kord Kft.-t.

Mészáros Lőrinc, mint néhány órája megírtuk, éppen egy biomasszaüzemet vesz meg hirtelen felindulásból.

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.