Saját hűbérbirtokukként kezelik az országot a fideszes nagyurak

2017. december 20., 14:08

Szerző:

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, ahogy egyre több vidéki térséget tekintenek a saját hűbérbirtokuknak fideszes politikusok. Kivételezett helyzetük Orbán Viktor kegyétől függ, így rá alattvalói áhítattal tekintenek, közben pedig bizonygatják, hogy ennek a kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni – olvasható a HVG 148 oldalas karácsonyi dupla számának beharangozójában.

Mezőkövesden és környékén például Tállai András az úr. A városka pedig nem tudott kitörni a híres fürdője révén sem, kevés a színvonalas szálláshely, a főtéri iskoláról omlik a díszvakolat, de legalább van felújított katolikus iskola és a Kádár-kocka házak mellett NB I-es stadion.

Tállai őméltósága, a pálinkalovag (b)
Fotó: Facebook/Tállai András

Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában véletlenül éppen a választásra adják át az új stadiont. 

Karcagon Fazekas Sándor az úr. A városban a karácsonyi vásár idén elmarad, mert már ahhoz is túl szegénye a nép, a helyi kórházban az orvoshiány miatt egymás után zárják be az osztályokat. A nép cserében megkapta a milánói világkiállítás magyar szégyenét, a Sámándob épületet.

Kecskeméten a Matolcsy–Szemerey család a valódi potentát, Baranyában a mohácsi Bánki Eriket, a Fidesz regionális igazgatóját tartják a legfőbb sztarosztának, a Velencei-tó környéke L. Simon László domíniuma, Felcsút pedig természetesen a legfőbb udvari hűbéresé, Mészáros Lőrinc intézőé – írja a lap.

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.