Biomasszaüzemet vesz Mészáros Lőrinc

2017. december 20., 11:54

Szerző:

A Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt. a versenyhatóságok jóváhagyása után felvásárolná a biomassza és alternatív tüzelőanyag előállításával foglalkozó társaságot, a Geosolt Kft.-t – írja a Portfólió.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miután a múlt héten az Opus Global Nyrt. és az EPH közvetett befolyást szerzett a Mátrai Erőmű Zrt.-ben, most az Opus-csoport magántőkealapja, a Status Energy kizárólagos tulajdonában lévő Geo Invest felvásárolhatja a biomassza és alternatív tüzelőanyag előállításával foglalkozó társaságot, a GEOSOL Kft.-t. és annak anyavállalatait.

A felek a tranzakció értékét üzleti titokként kezelik, de ez nekünk mindegy is, úgysem tudunk elképzelni akkora összeget.   

A Geosol visontai ipari parkban működő, hipermodern technológiákat alkalmazó üzemeit, a Mátrai Erőmű lignittüzelésű blokkjainak alternatívtüzelőanyag-igényének kiszolgálására létesítették. A 84 főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat évente 500 ezer tonna biomasszát szállít az erőmű számára. A társaság 2016. évi nettó árbevétele 4,2 milliárd forint volt, eredménye megközelítette az egymilliárd forintot.

Csak ezen a héten öt (5) cikkben foglalkoztunk a felcsúti hipermilliárdos újabb és újabb üzleti sikereivel, és még csak szerda van.

Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, márciushoz viszonyítva pedig átlagosan 0,7 százalékkal emelkedtek az árak – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).