Felverte a gaz a 120 milliós uniós támogatással épült tiszaderzsi dínóparkot

2018. június 4., 10:32

Szerző:

120 millió forintnyi gazdaságfejlesztési uniós támogatás úszott el Tiszaderzsen – két évig sem volt nyitva a dinópark. A területet most felverte gaz, a cég végrehajtás alatt van, a polgármester pedig állítja, semmit sem tud. A helyiek viszont inkább örülnek, hogy bezárt a park, mert a kis falu nehezen viselte az óriási autóforgalmat – írja a hírtv.hu.

Két évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a Tiszaderzsi dínópark. A 181 milliós beruházás 70 százalékát, 126 millió forintot az Európai Unió fizetett, az ide vezető út leaszfaltozására azonban már nem jutott a pénzből.

Fotó: Hír TV

A helyiek nem sokat tudnak a beruházásról, a fejenként négyezer forintos jegyárak pedig még azt is elijesztették, akit amúgy érdekeltek volna a fénykorukban mozgó, sőt hangokat is kiadó dínók.

A park korábbi vezetője azt mondta a tévé stábjának, hogy fogalma sincs,  miért zárt be a park. A polgármestert sem érdekli miért húzta le a rolót a falu egyik legnagyobb beruházója. Próbálták elérni Derzsi Park Kft.-t is, sikertelenül.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.