Egyre valószínűbb, hogy Gulyás Gergely foglalja el Lázár János miniszteri székét

2018. április 25., 12:42

Szerző:

Heti Válasz információi szerint Lázár János helyett Gulyás Gergely lehet majd a kancelláriaminiszter. Az már kedden kiderült, hogy a megújult kormányinfókat Gulyás tartja majd Lázár helyett a jövőben.

A 168 Óra egyébként már két nappal a választások után megírta, hogy Gulyás Gergely eddigi Fiszes-frakcióvezetőt a miniszterelnök alkalmasnak tartja az igazságügyi tárca vezetésére is,

ám egy átalakuló miniszterelnökségi rendszerben is szerephez juthat.

Lapunk akkori értesülései szerint az átalakított kancellária elsősorban a közigazgatási ügyekkel, illetve a kormányhivatalok felügyeletével és a kormányzati koordinációval foglalkozik majd, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-s ügyeket megkaphatja, elsősorban az uniós forráselosztás kerülhet ehhez a tárcához. Nagy kérdés volt ugyanakkor, hogy Szijjártó Péter közelebb lép-e a kormány – ahogyan Orbán Viktor fogalmazott – agyközpontjához, információink ugyanis akkor úgy szóltak, a tárcavezetőnek akár miniszterelnök-helyettesi rang is kinézhet.

Fotó: Merész Márton

A mostani Heti Válasz-cikk szerint a következő kormány legfontosabb tagjai közé tartozik majd a külügyminiszter és az európai ügyekért is felelős kancelláriaminiszter. A két tárca kapcsán Szijjártó Péter és Gulyás Gergely nevét emlegetik legtöbbször kormánypárti körökben.

Mint korábban megírtuk, Balog Zoltán helyét Kásler Miklós veheti át az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén, Seszták Miklóst Bártfai-Mager Andrea válthatja a nemzeti fejlesztési tárca bársonyszékében, de már Fazekas Sándor is bejelentette, hogy nem lesz újra vidékfejlesztési miniszter.