Gulyás Gergely váltja Lázárt

2018. április 24., 11:34

Szerző:

A kormányzati körökből kiszivárgott információk alapján minden bizonnyal marad a kormányinfók intézménye – a műfaj a miniszterelnök ötlete volt két éve, hogy a legfontosabb kormányzati intézkedések elmagyarázása közvetlenül, televízión keresztül jussanak el az országhoz. Ezt folytatni is szeretnék, de már Lázár János nélkül. Az ATV úgy értesült: Gulyás Gergely lesz a kormánykommunikáció arca, ő állhat majd a mikrofon mögött a megújult kormányinfókon.

A XII. kerületben egyéni mandátumot szerzett Gulyás a parlamenti frakció vezetője a Fidesz jogi szakpolitikusa, erős a keresztény-konzervatív elvi-ideológiai háttere. Jól kezeli a sajtó minden szegmensét, a kormánnyal ellenséges orgánumokkal is korrekt a kapcsolata. Konfrontatív diskurzusokon is vitaképes, az elmúlt ciklusban ő volt az a fideszes politikus, aki a legtöbbször vállalt nyilvános szereplést, kerekasztal vitát ellenzéki politikusokkal. 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.