Egy másik eltűnt lányt is találhattak a holtan előkerült 8 éves kislány gyilkosánál

2018. május 20., 09:31

Szerző:

Élve kerülhetett elő egy másik kislány is, miután a rendőrök elfogták Sólyon egy 8 éves helyi gyermek feltételezett gyilkosát – értesült a Blikk. Megítuk: a kislány pénteken este tűnt el, édesapja pedig azonnal jelezte ezt a rendőrségnek. A hatóságok és a helybéliek azonnal keresni kezdték, ám Adrienre már csak holtan bukkantak rá szombaton. A rendőrség a társszervek bevonásával azonnal megkezdte a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 33 perckor Királyszentistván közelében találták meg. Holttestét állítólag lemeztelenítve találták meg, nem messze tőle hevertek a ruhái, a cipője és egy véres kődarab is.

A hatóságok emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást és nagy erőkkel folytatják a nyomozást a 8 éves sólyi kislány halálának ügyében.

Információk szerint a kislányt egy 16 éves fiatalemberrel látták utoljára, ám ezt a hatóságok még nem erősítették meg.

Közben azonban a veol.hu megírta, hogy állítólag szombaton a rendőrségen láttak egy fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az édesanya 15 éves fia pedig ráismert volt osztálytársára. Az anyuka azt is mondta, hogy tudomása szerint a bilincsben kísért fiúnál egy kislányt találtak, akit szintén kerestek, de ő élve került elő.

A rendőrség – mint megírtuk – este erősítette meg, hogy elfogták a kislány megölésével gyanúsított személyt, ám a másik eltűnt gyermek megkerülésének hírét nem kommentálták eddig. A további eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Ennél bővebb tájékoztatást a rendőrség egyelőre nem adott. 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.