Czeglédy Csaba magánzárkában van, feljelentette az ellene valló tanút

2018. szeptember 6., 13:49

Szerző:

Rágalmazás és hamis vád gyanúja miatt feljelentette az ellene tanúskodó tanút Czeglédy Csaba – értesült  a 24.hu. A portál úgy tudja, hogy a letartóztatott volt MSZP-s politikus jelenleg magánzárkában van, kamerával figyelik minden mozdulatát.

Az ellene valló tanú 2017 tavaszától júliusig raboskodott a Szegedi Fegyház egyik objektumában. Vallomásában azt állította, hogy többször is szem és fültanúja volt annak, hogy Czeglédy a konkrét bűncselekményekről, vallomásokról egyeztet egy börtönben lévő jogásszal. Azt is mondta, hogy a politikus 40 ezer forintért vett telefont az egyik fogvatartottól, és a kívánságának megfelelő elhelyezést és ételt kapott.

Czeglédy Csaba szerint ebből semmi nem igaz, és feljelentette a tanút rágalmazás és hamis tanúzás miatt.

Fotó: Facebook

Amint azt megírtuk, a Szegedi Törvényszék hétfőn elutasította Czeglédy óvadékkérelmét, a Járási Bíróság pedig meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását újabb három hónappal. Így a korábban megállapított 50 millió forintos óvadék fejében sem kerülhet házi őrizetbe a szombathelyi politikus.

Czeglédy ellen az a vád, hogy a hozzá köthető cég, a Humán Operátor Zrt. körül 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítésben utazó céghálózatot alakítottak ki, a közvetítő cégek, illetőleg a hálózat alján levő iskolaszövetkezetek segítségével elkerülték a diákmunka-közvetítés után járó közteher befizetését, amivel 6,3 milliárd forint kárt okoztak. Képviselő mandátumát most nyáron veszítette el, mivel nem tudott megjelenni az önkormányzati közgyűlésen. Mentelmi joga miatt egy napra kiengedték, de a mentelmi jogot Polt Péter legfőbb ügyész kérésére a Nemzeti Választási Bizottság villámgyorsan felfüggesztette, így Czeglédy másnap már mehetett is vissza a börtönbe.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.