Csepreghy Nándor követi Lázár Jánost, a Századvégtől érkező Orbán Balázs lesz Gulyás Gergely miniszterhelyettese

2018. május 3., 10:24

Szerző:

A Századvégtől érkezik a Miniszterelnökségre Gulyás Gergely leendő kancelláriaminiszter helyettese, Orbán Balázs, aki a Migrációkutató Intézet főigazgatója is. Orbán Balázs államtitkári rangban látja majd el feladatait – írja az atv.hu

Ez azt jelenti, hogy Csepreghy Nándor államtitkár, Lázár János volt kancelláriaminiszter helyettese távozik is távozik a Miniszterelnökségtől. Ő az ATV értesülése szerint jelenleg a Deutsche Telekommal tárgyal, ugyanakkor információink szerint Csepreghy követheti Lázárt Jánost a parlamentbe is, ahol titkáraként dolgozhat majd a hódmezővásárhelyi, makói térség országgyűlési képviselőjének.

Orbán Balázs
Fotó: Facebook

A Miniszterelnökség továbbra is széles portfólióért lesz felelős – derül ki a cikkbnől –, Rogán Antal kabinetminiszter múlt héten jelentette be, hogy egy Miniszterelnöki Kormányirodát is létrehoznak, ezt az irodát Biró Marcell vezeti majd. A Miniszterelnökséghez kerülnek még az energiaügyek is. A Kormányinfókat ezentúl Gulyás Gergely tartja majd.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban is azt nyilatkozta, hogy megújítja a Miniszterelnökséget. A csatorna értesülései szerint ez volt az első olyan kormányalakítás, amikor a miniszterelnökkel szemben senki nem volt alkupozícióban, Orbán személyesen döntött a struktúráról és a miniszterekről, államtitkárokról.