Kormányiroda fogja segíteni Orbán munkáját, mert Rogán és Gulyás minisztériuma nem elég

2018. április 27., 20:58

Szerző:

Miniszterelnöki Kormányiroda néven új közigazgatági egység alakul az negyedik Orbán-kormányban – árulta el Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az RTL Klubnak. A kormányiroda közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá fog tartozni, a döntések előkészítését és a végrehajtását fogja felügyelni. A miniszterelnök egyébként kabinetstruktúrában gondolkodik, amelyben az eddigi stratégiai és a gazdasági kabinet mellett kiemelkedő szerepe jut a nemzetbiztonsági kabinetnek. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter vezeti.

Rogán Antal beszélt arról is, hogy a kormányt nem a sikertelensége, hanem az új célok miatt alakították át, a Miniszterelnökség Lázár János utáni vezetőjével, Gulyás Gergellyel pedig jó csapatot fog alkotni. Lázár Jánossal még enyhéán szólva nem volt ilyen szívélyes a viszonya. 2015 szeptemberében az eddigi kancelláriaminiszter érezhető ingerültséggel, és a lemondása lebegtetésével fogadta a Miniszterelnöki Kabinetiroda megalakulását.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.