Belehalt a beteg a várakozásba a sürgősségin

2017. december 22., 07:43

Szerző:

Rosszul lett otthon egy idősebb nő, mire bevitték a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára – adta hírül az RTL Híradó a nő hozzátartozóinak beszámolója alapján. Mint elhangzott: a kórházban hatalmas tömeg fogadta őket, azt mondták, a korábban 30 évig rendőrként dolgozó nő jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos mégis türelemre intette őket. Végül öt órába telt, mire bejutott egy vizsgálatra.

Ott kiderült, hogy szívműtétre lett volna szüksége, de ahhoz már nem tudtak hozzákezdeni. „Azt mondták a szívsebészeti osztályon, hogy ehhez túl sok idő telt el” – mondta egyik lánya, aki szerint a túlélés esélyét is elvették édesanyjától.

Az ügyeletes orvos nem akart nyilatkozni a Híradónak, de azt elmondta, hogy a nő súlyos állapotban volt, nem sok esélye volt a túlélésre, aznap délelőtt pedig egyébként is 120 beteget láttak el a sürgősségin.

A család mulasztás miatt feljelentést tett a rendőrségen, a kórház pedig a betegjogokra hivatkozva nem kívánta kommentálni a történteket.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.