Az MTI megírta, hogy a Jobbik alelnöke szerint 20 milliárdos vagyon harácsolt össze az offshore-ozó Szabó Zsolt

2018. március 23., 15:19

Szerző:

A Jobbik szerint pénzszivattyú működik a hatvani választókerületben, ahol a mai hír szerint Belize-ben 1,2 milliárd forintot őrző, de mindezt tagadó fideszes Szabó Zsolt minden pályázati forrásról tud  – állítja Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, aki mai sajtótájékoztatóján egy hosszas prezentációval mutatta be, szerinte hogyan működik a korrupció a körzetben.

Mint mondta, Szabó Zsolt még képviselősége előtt 1 milliárdos erdővagyonra tett szert, miután csődbe ment az Aranyfácán konzervgyár, mostanra pedig körülbelül

20 milliárd forintra nőtt a családja becsült vagyona,

amelynek része a legalább 15 milliárd forintos hatvani ipari park. Ezt a politikus feleségének unokatestvére, Stolczenberger Róbert cége birtokolja - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt is szóvá tette, hogy az államtitkár családja 180 millió forintos uniós támogatást nyert el egy, a tanyájukat körülvevő tó és környezetének megújítására, továbbá 35 millió forintért vendégházat épített az erdői közepén, amelyben vendéget soha nem fogadtak.

Sneider Tamás kitért arra: Szabó Zsolt felesége azon cégek könyvelője, amelyek részt vettek a gyöngyöshalászi Apollo gumigyárhoz köthető kisajátítások lebonyolításában, s ezen cégek Papp László helyi Fidesz-elnök, illetve lánya, valamint Garancsi István érdekeltségébe tartoznak.

A jobbikos politikus egyértelműnek nevezte, hogy a pályázati támogatások visszaosztása a könyvelésen keresztül történik, a pénzek útja pedig - a családtámogatásokat kivéve - egy emberen megy keresztül.

Bírálta azt is, hogy a 100 ezer lakosú körzet önkormányzatai közös pályázatíró céget hoztak létre, amelynek telephelye megegyezik a Szabó-család cégeiével. Érthető, hogy a kormánypárti politikus minden pályázatról tud - értékelt Sneider Tamás, aki szerint maffiarendszerben működik a pénzek leosztása. Így aprópénz az az 1,2 milliárd forint, ami sajtóhírek szerint elvándorolt Belizebe - fűzte hozzá.

Azt is kijelentette: a parlament mentelmi bizottságához fordul és azt kéri, hozzák nyilvánosságra Szabó Zsolt feleségének vagyonnyilatkozatát. Hozzátette: ha a testület nem hajlandó foglalkozni az üggyel, akkor a választás után jogi elégtételt vesznek.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.