Az ATV műsorvezetője követeli, hogy tegyék fel a Figyelő Soros-zsoldosos listájára

2018. április 13., 10:58

Szerző:

24 órán belül tegyék fel a Figyelő elhíresült listájára – követeli az ATV szerkesztő-műsorvezetője, Somos András a lapnak írt levelében. A Facebookon közzétett megkeresésében azt írja, ha már ilyen gyatrán megy az oknyomozás Schmidt Mária hetilapjánál, dolgozik helyettük: ő is az egyik megtámadott civil szervezet munkatársa volt, a listán a helye.

Hogy nyoma legyen, a közösségi oldalon is megosztotta a Figyelőnek írt levelét Somos András, az ATV műsorvezetője. Ebben közli, hogy másfél évig, 2011-12-ben „uniós pénzből” a Magyar Helsinki Bizottság sajtómunkatársa volt, ezért „a szélsőjobb legrosszabb húzásaira hajazó szerkesztők” őt is tegyék fel a csütörtökökön megjelent listára.

A lista egyébként is „a nevét arról a férfiról kapta, aki többek között első munkahelyemet (Magyar Narancs) pénzelte, mikor az levált a nem sokkal korábban Soros György által kistafírozott (a teljes irodahálózatát az ő pénzből kifizető) Fideszről” – teszi hozzá.

Valószínűleg teljesíteni fogják kérését, ugyanis a Figyelő azt közölte, lehet még jelentkezni az összeállításukba, amelyben rég meghalt emberek mellett Orbán egykori minisztere, Chikán Attila, is helyet kapott. A nemzetközi hírű közgazdász-professzor ezt a könnyeivel küszködve nyugtázta Kálmán Olga műsorában.

(hvg.hu nyomán)