Chikán Attila a könnyeivel küszködve beszélt a zsoldoslistáról, amire őt is felrakták

2018. április 13., 06:38

Szerző:

Gazdasági miniszter volt az első Orbán-kormányban Chikán Attila, mégis felkerült a Figyelő Soros-zsoldosokat" gyűjtő listájára. Erről beszégetett vele Kálmán Olga a Hír TV Egyenesen című műsorában, ahol egy alkalommal elcsukló hangon, könnyeivel küszkörve elmondta: nagyon szomorú és fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak. Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ilyen áron próbálja megvalósítani politikai céljait – tette hozzá.

„Összeállt egy ilyen hevenyészett és nagyon durva lista, amin nagyon tiszteletreméltó magyar emberek vannak, akik mögött nagyon komoly teljesítmény áll, szóval Kornai Jánossal egy listára kerülni nekem mindig nagy élmény lesz. Valójában nem számítottam rá, hogy rákerülök, annak ellenére, hogy tudom, miért kerültem rá: mert a CEU igazgatósági tagja vagyok” – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy a 30 évvel ezelőtt előtt került kapcsolatba Soros Györggyel, amikor azokat az ösztöndíjak szervezték, amikkel a jelenlegi kormány több tagjai is Amerikába és Nyugat-Európába mehetett tanulni.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.