Az ÁSZ csak az ellenzéki pártokra száll rá, Rétvári Bence megússza a négy tonna krumplijával

2018. január 10., 08:19

Szerző:

Nem indít vizsgálatot az Állami Számvevőszék annak a négy tonna burgonyának az ügyében, amelyet Rétvári Bence, az Emmi államtitkára osztott ki decemberben Vácon anélkül, hogy elárulta volna, a termény honnan származik. Az ühyben az MSZP-s  Bangóné Borbély Ildikó fordult a hatósághoz, amely elutasította a vizsgálatot, nagylelkűen hozzáfűzve, hogy a politikus asszony észrevételeit figyelembe veszik a soron következő ellenőrzés során.

Az ÁSZ a tavaly vizsgálta meg a két kormánypárt, a Fidesz és a KDNP gazdálkodását – Rétvári Bence az utóbbi politikusa –, nemrég pedig a Jobbiktól a DK-n át a Magyar Liberális Pártig (MLP) az ellenzéki pártok többségéhez több milliós büntetést vágott hozzá tiltott pártfinanszírozás vádjával. A kirívó eset a Jobbiké, a szélsőjobboldali pártnak 331 millió forintot kellene befizetnie a központi költségvetésbe 15 napon belül, a DK 8,2 millió, a MLP 6,1 millió forintos büntetést kapott. A Jobbik és a DK már jelezte, hogy nem fizet.

Ami Rétvári Bencét illeti, a decemberi váci ételosztás azért kelthet gyanút, mert az államtitkár sem akkor, sem később nem árulta el, hogy a rászorulóknak kenőmájas kíséretében adott fejenként tíz kilogramm – összesen négy tonna – krumplit kitől kapta, ami szintén felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját. A burgonyáról számlát sem mutatott be, a Fidesz-KDNP viszont minden valószínűség szerint őt fogja indítani a városban az áprilisi országgyűlési választásokon.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.