A végső stádiumban van az LMP

2018. augusztus 22., 19:05

Szerző:

Durván beolvasott a posztjairól kedden lemondott Szél Bernadettnek Sallai R. Benedek a párt tagjainak írt levélben. A Hadházy Ákos bántalmazása miatt az LMP-ből kizárt, majd visszavett politikus részletesen ecseteli a társelnök bűneit a véleménye szerint végstádiumban lévő párt előtt – írja a hvg.hu.

A portál birtokába jutott az LMP-sek zárt Facebook-csoportjában közzétett levél, amivel Sallai R. Benedek Szél Bernadett keddi lemondására és búcsúlevelére reagál. Nem fogja magát vissza.

„Valaki, aki hosszú időn keresztül meghatározó, jó ideje legjelentősebb szereplője volt politikai közösségünknek, aki maga határozza meg minden láthatóságunkat a külső kommunikáció szervezésével jó ideje, aki a legismertebb arcunk és egyben felelős társelnökként a politikai stratégiai irányokért, nem talál semmi hibát vezetői ténykedésében – az meglep. Ellenben mindenki másban hibásokat lát, az EB-től a titkáron át a Fideszig a párt helyzete miatt. Ez benyomásaim alapján döbbenetes, már-már kóros.

Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte/zsarolta a választások előtti másfél évet, és mindennek úgy kellett lennie, ahogy ők kitalálták. Ákossal, Ron Werberrel, Petikével, Erzsivel – mindentől mindennek úgy kellett lennie, ahogy Detti akarta, persze azt, hogy mit akar, nem tudom ki mondta meg neki. Magára hagyva? Ez vicc?

Félreértés ne essék: Dettit remek jelöltnek, jó politikusnak, kiváló országgyűlési képviselőnek éreztem mindenkor elképesztő munkabírással és szorgalommal. Bárhol megállná a helyét: DK-ban, Fideszben, MSZP-ben – bármit látszólag hitelesen képvisel, akár egyetért azzal, akár nem, és már képes magát úgy fényezni, ahogy a legprofibbak. Bárhol megállná a helyét – épp ez a baj.”

Fotó: Sallai R. Benedek Facebook-oldala

Az országos elnökség volt titkára kiborítónak tartja, hogy a lemondott társelnök áldozatnak, hősnek mutatta magát, miközben véleménye szerint társaival szembementek kongresszusi döntésekkel, és lábbal tiporták az alapelveket, amelyeken az LMP létrejött. Mindemellett képmutatónak nevezte Szél Bernadettet, amiért „nem a jövedelemmel és szerepléssel járó parlamenti mandátumról mond le, hanem a melóval járó szervezési munkáról”. Úgy látja, ez egyúttal a párt állapotáról állít fel diagnózist.

– Az LMP végső stádiumban van. Hogy az agyhalál, vagy a szívmegállás következik be gyorsabban, nem tudni, de szemlátomást érdemi törekvés nincs is arra, hogy más jövő lehessen. Az LMP egy színtelen, szagtalan, karaktertelen, jelentéktelen politikai erővé silányodott, ami maga karikatúrájaként groteszk arccal vonul ki szánalmas közjátékok közepette a közéletből, és amihez Detti 'visszavonulok és meggondolom a világ dolgait' színjátéka egy felvonás erejére elkápráztathat bennünket, de az irányon nem változtat sajnos

– írja.

A levél végén sem fogalmaz optimistán Sallai.

– Miben bízhatunk még, kik itt maradtunk? Detti mai bejelentése a süllyedő hajót elhagyó kapitány képét erősítve röpíti tovább az LMP a politika szemétdombja felé, ahová egyre inkább való

– állapítja meg.

Az LMP-ben folyó „bohózatról” itt, és itt és itt írtunk legutóbb.