A nemzetbiztonsági bizottság meghallgatná Orbánt, ha nem megy el, beismeri, hogy a Soros-terv nem létezik

2018. január 15., 15:01

Szerző:

Már nemcsak az állítólagos Soros-tervről, hanem az 1300 menekült titkos befogadásáról hozott kormányzati döntésről is magyarázatot várnak Orbán Viktor miniszterelnöktől az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a rendkívüli ülésén – mondta Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke.

Fotó: MTI/EPA/Laurent Dubrule

Altusz Kristóf államtitkár egy máltai lapnak beszélt arról, hogy a kormány befogadott 1300 menekültet, de az ő biztonságuk érdekében erről nem beszélnek. Molnár Zsolt szerint „elfogadhatatlan, hogy miközben a kormány szavakban ádáz küzdelmet folytat a menedékkérők európai szintű elosztásával szemben, addig titokban, a magyar embereket megkerülve telepítettek be menekülteket", illetve „nincs helye titkos kormányzati betelepítési programoknak."

hvg.hu-nak  Molnár Zsolt azt mondta, jogilag semmilyen szankciója nincs annak, ha a miniszterelnök nem jelenik meg az ülésen, de politikailag szerinte kötelessége lenne elmenni. Ha ezt nem teszi meg, Molnár szerint beismeri, hogy nincs bizonyítéka a Soros-tervre, és valamit titkolnak az 1300 ember befogadásával kapcsolatban.

A rendkívüli ülést januárban tartják, első körben a miniszterelnöktől várnak időpontot, ha nem kapnak, akkor az ellenzéki képviselők összehívják az ülést egy általuk választott időpontban.