A kormány két kedvenc kommunikációs cégét megbüntette a közbeszerzési hatóság

2018. június 12., 17:15

Szerző:

Súlyos jogsértést állapított meg a közbeszerzési hatóság a kormány két kedvenc reklámügynökségénél is – írja a Hír TV.

A Kuna Tibor tulajdonában álló Trinity International Communications és a Young and Partners rendezvényszervező cég, illetve médiaügynökség a Reformáció 500 éves évfordulójának népszerűsítésére pályáztak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

A munka jelentős részét kiadták más alvállalkozóknak. Ezt szabálysértésnek minősítette a hatóság, ezért 1 és 5 millió forint bírságot szabott ki a két cégre.

Ugyancsak súlyos jogsértést állapítottak meg a Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba cégénél, a Network 360 Kft.-nél. A reklámügynökség két paksi szerződésében találták a szabálytalanságokat. A vállalkozás nem tudta volna alvállalkozók nélkül teljesíteni a referenciákat.

Ennek ellenére csak papíron kellettek a partnerek a cégnek, tényleges megbízást nem kaptak az alvállalkozók, a munkát maga a Network 360 végezte el.

Az egyik szerződés a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos kommunikációról szólt, a másik pedig az ehhez kapcsolódó hirdetések elhelyezéséről. A két szerződés nettó összértéke majdnem 250 millió forint. A társaságot 10 millió forintra bírságolta a hatóság. 

Nemrég írtunk arról, hogy a sorosozásból milyen jól élnek a kommunikációs ügynökségek, legalábbis a Fidesz-közeli Kuna Tibor, Csetényi Csaba és Balásy Gyula cégei.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.