A Fidesz politikai okokból száműzte Zalaegerszegről, Zalaszentgróton fog fellépni Alföldi Róbert

2018. március 17., 16:13

Szerző:

Az erről szóló Facebook-esemény tanúsága szerint március 24-én Zalaszentgróton fog leülni egy nyilvános beszélgetésre Alföldi Róbert, akinek a március 22-i zalaegerszegi fellépését az Index szerint személyesen Vigh László fideszes országgyűlési képviselő felszólítására tiltotta le a városi a Balaicz Zoltán polgármester vezette városi önkormányzat. A Facebookon eddig 445-en jelezték, hogy elmennek a nyilvános beszélgetésre, 745 embert pedig érdekel a fellépés. 

Fotó: nyugat.hu/Vágvölgyi Róbert

Az Orbán-kormánnyal szembeni kritikus megjegyzéseiről ismert, gyakorlatilag politikai cenzúra áldozatává váló színházi rendező korábban a Facebookon hosszú jegyzetet írt arról, hogy a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem hogyan mondta le a fellépését, és arról is, hogy 

nincs olyan hely Zalaegerszegen, amelyet bérbe mernének adni, hogy megtartsák az nyilvános beszélgetést. 

Ami Vigh Lászlót illeti, ő nemrég egyszer már lenyomta a zalaegerszegi városvezetés torkán a Fidesz akaratát, a szivárgó hírek szerint legalábbis ő volt az, aki „leüvöltötte” Balaicz Zoltán polgármester fejét, amikor a város túl kíváncsi lett az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a volt résztulajdonában álló cég, az Elios Innovatív Zrt. ügyeire, és úgy döntött, elkéri az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a cégről szóló jelentését.

A március 24-i beszélgetést a zalaszentgróti Városi Művelődési Központban fogják tartani. Alföldi Róbert beszélgetőtársa Veiszer Alinda lesz.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.