Immár húsz gyermeknek adott életet egy izraeli hászid édesanya

2017. december 26., 07:50

Szerző:

Huszadik gyerekének adott életet egy izraeli hászid édesanya – tudósított a szombat.org. A cikk szerint a szerdán született gyermek kisfiú, természetes szüléssel jött a világra, 42 éves édesanyja 19. alkalommal szült most, legutóbb ugyanis ikrei születtek.

A Mea Searimban, a jeruzsálemi ultraortodox negyedben élő asszony azt, hogy hány unokája van már, nem árulta el. A kórház szerint idáig 14 évet töltött az életéből viselősen, áldott állapotban.

Mindez egyébként hatalmas megterhelés az édesanya szervezetének. Ugyanakkor a bába arról számolt be, az édesanya végig nyugodt volt a szülés során, amikor viszont gyermekét a kezébe vehette és megismerkedhetett vele, izgatottá lett, felvillanyozta, huszadszorra éppen úgy, mint elsőre, a találkozás.

Valamelyest megkönnyíti majd a 20 gyermekes hászid asszony elképzelhetetlenül nehéz munkáját, hogy számos rokona van már, akik felnőttek és segítenek majd a kisebbek gondozásában.

A kórházban nem tudtak arról, hogy bárki szült volna eddig 20 gyereket a modern Izrael történetében, arra viszont máshol került adat, hogy egy nő 19 gyermeket hozott a világra, az utolsót közülük 2007-ben.

 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!