Hurrá, a gonosz Brüsszel mégsem veszi el a néptől a kebabot!

2017. december 13., 17:09

Szerző:

A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot az Európai Parlamentben – írja a 444.

Fotó: Youtube

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (úgynevezett di-, tri- és polifoszfátokat, amelyeknek a jelzése E 338-tól 452-ig terjed) lehessen használni a csirke-, a marha-, a bárány- és borjúhúsban.

Az Európai Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

A foszfáttal dúsított kebab, avagy döner kinyírására tett, a környezetvédelmi bizottság által benyújtott javaslatot 373-272 arányban szavazták le. 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!