Hurrá, a gonosz Brüsszel mégsem veszi el a néptől a kebabot!
A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot az Európai Parlamentben – írja a 444.
Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (úgynevezett di-, tri- és polifoszfátokat, amelyeknek a jelzése E 338-tól 452-ig terjed) lehessen használni a csirke-, a marha-, a bárány- és borjúhúsban.
Az Európai Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.
A foszfáttal dúsított kebab, avagy döner kinyírására tett, a környezetvédelmi bizottság által benyújtott javaslatot 373-272 arányban szavazták le.