Hagyomány és minőség: medvehúst sütnek a székelyek Sepsiszentgyörgyön

2018. június 7., 17:43

Szerző:

Hétvégén rendezik meg a I. Transylvanian BBQ Festivalt Sepsiszentgyörgy központjában.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a Transindexnek elárulta, hogy nem csak sertéslapocka és marhaszegy kerül majd a rácsokra, hanem

a fesztivál remek lehetőséget ad arra, hogy a helyi alapanyagok felhasználásával újfajta ízvilággal ismerkedjünk meg, valamint újszerű értelmezést adjunk az 

akár vaddisznó- és medvehúsból elkészített ételeknek is.

Egy finom, zsenge példány
Fotó: Youtube

Ugyanis a csapatok a csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy mellett a meglepetés kategóriában a nálunk vadon élő állatok húsából is készítenek ínyencségeket.”

(444 nyomán)

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!