Csak három ország olcsóbb hazánknál az Unióban

2018. június 20., 21:00

Szerző:

Magyarország az egyik legolcsóbb ország az Európai Unióban, az árszínvonal mindössze 60 százaléka az uniós átlagnak – derül ki az Eurostat közleményéből. Magyarországnál csak Lengyelországban, Bulgáriában és Romániában volt alacsonyabb az árszínvonal 2017-ben.

A legdrágább országok Dánia (az uniós átlag-árszínvonal 142 százaléka), Luxemburg (127 százalék), valamint Írország és Svédország (125 százalék) – írja a Zoom.

Uniós összehasonlításban a ruházati cikkek különösen olcsók Magyarországon, csak Bulgáriában olcsóbbak, illetve az Egyesült Királyságban valamivel drágábbak. Az ilyen termékek Svédországban és Dániában a legdrágábbak.

Az alkoholos italok és a dohánytermékek szintén nagyon olcsók Magyarországon, csak Romániában és Bulgáriában olcsóbbak. A legdrágábbak Írországban, az Egyesült Királyságban és Finnországban – idézi a felmérést a portál.

Mint arról nemrég megemlékeztünk, az Express című lap felmérése szerint Szarajevó, Belgrád és Krakkó mellett Budapest is felkerült a legolcsóbb városokat ajánlgató listára. Idéztük a világ városainak aktuális árait tűpontossággal ismertető Numbeo c. site adatait, amelyek  szerint ma Budapesten a közepes kocsmákban átlagosan 1 euró 44 centbe került egy korsó (fél liter) hazai sör. Összehasonlításképpen: ugyanez Bécsben 3,60, Londonban 5,62, Párizsban 6,25, Oslóban 8,27 (!) euró. De még Belgrádban is drágább a sör egy kicsit, ott 1,52 eurót kérnek egy átlagos korsóért. 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!