Hátra az orbáni úton

2014. június 2., 11:13

Azt állítja Orbán Viktor
(a móri városi televízióban), hogy az előző parlamenti ciklusban azért kellett olyan sok törvényt elfogadni, mert 2010-ben valódi rendszerváltás történt. Ha 1990-ben az akkori kormány ugyanilyen gyorsan és radikálisan átszervezett volna mindent, akkor a rendszerváltás „nem lett volna olyan zavaros és nem csúszott volna félre”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy 1990 és 1994 között Antallék – ellenzéki, szabad demokrata közreműködéssel is – gyorsan és radikálisan mindent „átszerveztek”, olyannyira, hogy a diktatúrából polgári demokrácia lett, és a szovjet szövetségi rendszerből kilépve egyértelműen a Nyugathoz csatlakoztunk. Ha a második Orbán-kormány ugyanilyen gyorsan és radikálisan váltott volna (vissza) rendszert 2010 és 2014 között, akkor már ki kellett volna vonulnunk a NATO-ból és az Európai Unióból, valamint vissza kellett volna államosítanunk a magyar gazdaság nagyobbik részét. Ami szerencsére nem sikerült, vagy zavaros lett, netán félrecsúszott. De hogy úton vagyunk visszafelé, az biztos.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.