Akiket Orbánék kipateroltak az országból

2011. október 15., 15:06

Azt állítja Rétvári Bence
közigazgatási és igazságügyi államtitkár (az MTI-nek), hogy a szocialista kormányokat minimum mulasztásos felelősség terheli, mert nem hallgattak a Nemzetközi Valutaalap figyelmeztetéseire a devizahitelezés kockázatairól, pedig az IMF 2005 júniusában is felhívta a figyelmet erre a veszélyforrásra.

Ezzel szemben a tény az,
hogy az IMF már 2002-es jelentésében is intett arra, hogy a 2001-ben jelentősen meglódult jelzálog-hitelezésre figyelni kell. 2005-ben pedig elsősorban a bankok sebezhetőségére hívta fel a figyelmet a gyorsan növekvő lakossági devizahitelezés miatt. A Valutaalap szerint ugyan a hatóságok tájékoztatják a kockázatokról a hitelfelvevőket, ők azonban még sincsenek teljesen tisztában a veszélyekkel. Még szerencse, hogy ezek után 2010-ben az Orbán-kormány szinte itta az IMF minden figyelmeztető szavát. És gyorsan ki is paterolta az országból.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.