Ahol Orbán lakik

2012. augusztus 26., 12:25

Azt állítja a Miniszterelnökség Nemzetközi Kommunikációs Irodája
(válaszolva az Amnesty International nevű nemzetközi jogvédő szervezetnek, amely a devecseri roma közösség elleni szélsőjobboldali demonstráció nyomán kérte a kormány aktívabb beavatkozását), hogy a kormány nem tolerálja a kisebbségek és az etnikai csoportok bármiféle fenyegetését.

Ezzel szemben a tény az, hogy tolerálja,
hiszen Devecserben is akadálytalanul vonulhatott több száz ember a cigányok lakta házak elé, és zavartalanul fenyegethette a cigányokat azzal, hogy a magyarok el fogják tiporni őket. Mindezt sokan gárdaegyenruhának látszó öltözetben tették, sőt a beszédek alatt katonai alakzatban felsorakozva. Hogy ez a Fidesz-kormány alatt hozott törvényeket is sérti, az egy dolog – az viszont egy másik, hogy a szólásszabadság és a gyülekezési szabadság nem jelentheti mások közvetlen, fizikai fenyegetését. Ha egy bejelentett tüntetés miatt a terrorelhárítók már napokkal korábban lezárhatják azt az utcát, ahol Orbán Viktor lakik, akkor a rendőrség megteheti ugyanezt Devecserben is. Már amennyiben a kormány tényleg nem tolerálja az etnikai csoportok elleni fenyegetéseket.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.