Kirúgták a Fehérvár FC edzőjét a Puskás Akadémia elleni kegyetlen vereség után, majd azonnal bejelentették, hogy visszahoznak egy régi mestert

2019. november 25., 15:24

Szerző:

A Puskás Akadémia elleni 1:3-as otthoni vereség után betelt a pohár Székesfehérváron, a MOL Fehérvár FC vezetősége menesztette Marko Nikolics szerb edzőt. Néhány óra múlva pedig már be is jelentették, hogy az NB I.-ben idén gyengén teljesítő csapat új edzője az a Joan Carrillo lesz, aki 2014 nyarától 2015 júniusáig már irányította a fehérvári csapatot vezetőedzőként. Előtte Paulo Sousa, majd José Manuel Gomes segítőjeként is dolgozott a Vidinél, amellyel bajnokságot nyert, 37 mérkőzésen 28 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege.

Joan Carrillo lett a Videoton FC vezetőedzője Joan Carrillo 2014-ben a régi fehérvári stadionban
Fotó: Illyés Tibor

A Fehérvár, amely utóbbi hét bajnokijából csak kettőt nyert meg, jelenleg harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában. Az együttes hátránya három pont a címvédő és listavezető Ferencvároshoz képest úgy, hogy a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A spanyol Joan Carrillót egyébként idén májusban pont a Puskás Akadémiával hozták hírbe, de végül mégsem ment Felcsútra.

A menesztett Marko Nikolics 2017 nyarán érkezett Székesfehérvárra, az első idényben bajnokságot nyert, és bejuttatta a csapatot az Európa-liga csoportkörébe.