Több fotóst is megloptak a Hungaroringen, van, akitől egy négymillió forintos objektívet vittek el

2019. augusztus 6., 12:55

Szerző:

A vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj alatt elloptak több, nagy értékű felszerelést a fotóriportereknek fenntartott, és elvben szigorúan őrzött irodából a Hungaroringen - írja a 444 Völgyi Attila fotós blogbejegyzése alapján.

Egy magyar fotóriporter két objektívjét kereste hiába,

a Getty Images nemzetközi képügynökség munkatársának pedig egy négymillió forintos teleobjektívje tűnt el.

A portál úgy tudja, a teremhez vezető biztonsági kaput már a futam közben elbontották, és a belépést biztonsági őrök ellenőrizték.

Az irodában nem működött biztonsági kamera.

A 444 az üggyel kapcsolatban kereste a Hungaroringet és a rendőrséget is. Utóbbi közölte: az esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult nyomozás lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, de mivel az eljárás folyamatban van, a részletekről nem adnak bővebb tájékoztatást.

Az esetről először beszámoló magyar fotós azt írta, a Magyar Nagydíjakról eddig még nem hallott hasonló incidensről, és a Hungaroring sajtóosztálya sem tud arról, hogy a Magyar Nagydíj 34 éves történetében történt volna ilyen eset. A motorsport körökben dolgozók azonban sorra mondják a hasonló történeteket a külföldi futamokról. Főleg Barcelonában és Monzában jellemző, hogy eltűnnek objektívek és fényképezőgépek.