Fürjes Balázs megdicsérte Gyárfás Tamást 2027-es vizes-világbajnokság elnyeréséért

Azt a Gyárfás Tamást, akit eközben Fenyő János megöletésével gyanúsítanak.

2019. július 22., 09:44

Szerző:

Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, mennyire jó lesz a 2027-ben Budapesten megrendezett vizes-világbajnokság.

Szerinte már a 2017-es budapesti vizes vb is a legjobb volt, de a következő még annál is jobb lesz.

Az államtitkár megköszönte a Wladár Sándor vezette Magyar Úszószövetség munkáját, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest is kiemelte, név szerint említett Gyurta Dániel és Kovács Ágnes olimpiai bajnokokat, Vári Attilát, a vízilabda-szövetség elnökét és

Gyárfást Tamást, „aki ugyan voksoló végrehajtó bizottsági tagként nem vehetett részt közvetlenül az előkészítésben, ám megfelelő kereteken belül rendkívül sokat segített a kandidálás megfelelő menedzselésében."

Vizes vb - Szinkronúszás Gyárfás Tamás Dél-Koreában
Fotó: Kovács Tamás

Gyárfás Tamás egy fotó tanúsága szerint éppen a dél-koreai vizes-világbajnokságon van. Ahogy a 444 is írja, ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a magyar úszószövetség elnöke volt, és a nemzetközi szövetség alelnöke most is. A rendőrség gyanúja szerint azonban ő rendelte meg Fenyő János megölését, és az ügyben előzetesben is volt már.

Mivel Gyárfás Tamás a személyi szabadságot korlátozó legenyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt is többször járt külföldön, ahonnan mindig visszatért, a Fővárosi Főügyészség nem látta indokoltnak a kényszerintézkedés meghosszabbítását, és rendelkezett arról is, hogy visszakapja a korábban befizetett 200 millió forintos óvadékot. Jelenleg szabadlábon védekezik, így legálisan hagyhatta el az országot, de hamarosan vádat emelhetnek ellene.

Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

J