Fucsovics továbbjutott

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

2023. január 18., 12:30

Szerző:

A melbourne-i eső kissé megzavarta az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokság programját, jó pár mérkőzést el is halasztottak. Szerencsére Fucsovics Mártonra azért sor került a férfi egyes második fordulójában. A világranglistán 78. helyezett magyar játékos a 186. helyen jegyzett dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszott a legjobb 32 közé kerülésért, és a papírformának megfelelően 6:2, 6:3, 5:7, 6:4-ra le is győzte ellenfelét, aki az első fordulóban bombameglepetést szállítva a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit ejtette ki.

Fucsovics jól kezdett, kétszer is elvette az ellenfél adogatását, és 38 perc elteltével már játszmaelőnyben volt, aztán a folytatásban 2:1-nél brékelt ismétmajd 5:3-nál magabiztosan kiszerválta a szettet.

A harmadik felvonásban sima adogatógémek sorjáztak egymás után, aztán 4:4-nél a magyar Davis Kupa-válogatott éljátékosa elszalasztott két bréklabdát. A 25 esztendős Harris hatékonyabbnak bizonyult, és 4:5-nél kihasználta első bréklabdáját a játszmában, ami egyben szettlabda is volt.

Jöhetett a negyedik szett, melyben 1:2-nél Fucsovics hat bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést.

A magyar játékos a 32 között a 15. kiemelt olasz Jannik Sinnerrel találkozik, akivel szemben eddig három mérkőzésből kétszer győzni tudott.

 

(Képünkön Fucsovics Márton adogat a dél-afrikai Lloyd Harris ellen az Australian Open férfi egyesének második fordulójában, Melbourne-ben 2023. január 18-án. Fotó: Martin KEEP/AFP)