Brazília nyerte a Copa americát

2019. július 8. 06:11 - szerző: MTI

A rendező Brazília válogatottja nyerte a labdarúgó Copa Americát, miután vasárnap este a Maracana Stadionban rendezett fináléban 3-1-re legyőzte Perut.

Labdarúgás - Copa America A vélogatott és az elnök, Jair Bolsonaro
Fotó: MTI/AP/Victor R. Caivano

A brazilok az első pillanattól magukhoz ragadták a kezdeményezést, s negyedóra elteltével első komolyabb helyzetüket gólra váltották Everton révén. A folytatásban is a brazilok játszottak jobban, több lehetőséget is kialakítottak, Peru azonban a félidő hajrájában egyenlített, miután Thiago Silva kezezéséért megítélt büntetőt Guerrero gólra váltotta. A szünetre mégis a házigazdák mehettek előnnyel, miután egy szép labdaszerzést követően Gabriel Jesus lőtt a 16-os vonaláról a bal alsó sarokba.

A második játékrészben Brazília visszafogottan játszott, nem kockáztatott, Peru pedig képtelen volt veszélyes támadójátékot produkálni, így mérsékelt iramban, eseménytelenül teltek a percek. Némi izgalmat Gabriel Jesus kiállítása hozott a 70. percben, a peruiak azonban tíz ember ellen sem voltak veszélyesek. Az emberhátrányban játszó brazilok biztosan őrizték előnyüket, majd a 90. percben Richarlison büntetőjével lezárták a döntőt.

A brazilok 12 éve után nyerték meg ismét a kontinensbajnokságot, melyen összességében kilencedik diadalukat aratták.

Brazília-Peru 3-1 (2-1)

Maracana Stadion (Rio de Janeiro), v: Tobar Vargas (chilei)

Gól: Everton (15.), Gabriel Jesus (45+3.), Richarlison (90., büntetőből), illetve Guerrero (44., büntetőből)

Piros lap: Gabriel Jesus (70.)