Pontosabb okoskarperec

2019. szeptember 15., 11:50

Szerző:

Megjelent a Huawei égisze alá tartozó Honor legújabb okoskarkötője, a Honor Band 5, amely folyamatosan figyeli viselőjének szívverését, számos sport- és fitneszmódban használható, 0,95” AMOLED Full Colour érintőképernyője pedig személyre szabható.

A Honor Band 5 egész nap méri a pulzust, és a gyártó szerint minden eddiginél pontosabb adatokat szolgáltat az állóképességről. A pulzusmérő nem villog éjjel, hogy ne zavarja az éjszakai pihenést, viszont rezgéssel és villogással figyelmeztet, ha a pulzusszám meghaladja az előre beállított értéket.

A Honor legújabb okoskarkötője a TruSleep technológiát használva automatikusan rögzíti a könnyű, mély és REM alvási fázisokat, valamint figyeli az alvásminőséget. A TruSleep – amelyet a Harvard Orvostudományi Iskolája Dinamikus Biomarkerek Központjának szakmai támogatásával dolgoztak ki – mesterséges intelligencia segítségével képes pontosan azonosítani hatféle általános alvási rendellenességet, és több mint kétszáz testre szabott javaslatot kínál a minőségének javítására. Az előző generációs modellekhez viszonyítva a Honor Band 5 pontossága így jelentősen javul – ígéri a gyártó.

A Honor Band 5 vízálló ötven méter mélységig, és többféle úszásnemben képes rögzíteni a karcsapások számát, a sebességet, a távolságot, az intervallumot, az elégetett kalóriákat, valamint az átlagos SWOLF-számot, amely az úszás hatékonyságáról ad képet. Az adatok alapján figyelemmel kísérhetjük fejlődésünket és javíthatjuk technikánkat.

Az eszköz követi az edzéseket és javaslatot tesz a fejlődésre. A Honor Band 5 számtalan kül- és beltéri sporttevékenységet támogat, például a szabadtéri futást, a futópadon végzett edzést, a lovaglást, a kerékpározást, a túrázást, a gyaloglást, az úszást, az elliptikus tréneren vagy az evezőgépen végrehajtott feladatokat.

Az Honor legújabb okoskarkötőjébe 0,95” AMOLED FullColour érintőképernyő került, amely a 240 x 120 pixel (282 PPI) felbontásnak köszönhetően még közvetlen napfényben is könnyen olvasható. Normál használat mellett egy töltéssel 14 napig működik az eszköz.

Okostelefonnal párosítva a Honor Band 5 jelzi a bejövő hívásokat, SMS-eket, e-maileket. A távirányító funkció segítségével egyetlen gombnyomással készíthetünk fényképet telefonunk elő- és hátlapi kamerájával. Ha a Bluetooth-kapcsolat aktív, a FindPhone funkción keresztül meghatározhatjuk a párosított telefonok helyzetét.

A Honor Band 5 okoskarkötő várhatóan októberben érkezik Magyarországra klasszikus tengerészkék, meteoritfekete és dáliapink színben. / K. T.