Vágó: Meseszerű az egész Széll Kálmán-terv

Olyan elképzelések vannak az új Széll Kálmán Tervben, amik csak Matolcsy György fejében léteznek, ezért meseszerű az egész – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vágó Gábor LMP-s parlamenti képviselő.

2012. április 24., 19:00

Vágó szerinta konvergenciaprogramban két megfoghatatlan tétel is van. Az egyik, hogy 2014-re két és fél százalékos lesz a gazdasági növekedés, a másik pedig, hogy két százalékkal csökken majd a munkanélküliség.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az új Széll Kálmán Terv fércmunka, a 199. és a 245. oldal például szóról szóra megegyezik, gyakorlatilag Schmittelték.

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.

2024. május 2., 09:26

2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a behozatalé 4,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. A külkereskedelem aktívuma 1,7 milliárd euró volt, az egyenleg 1,2 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - közölte csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).