Hiába az Orbán-rajongás, megint elnyelt egy CBA-üzletet Budán a konkurencia

2020. február 10., 13:43

Szerző:

Újabb budapesti egység került át a CBA hálózatából egy másik boltlánchoz: a Budapest I. kerületében, az Alagút utcában lévő üzletet a Spar alakítja át – erősítette meg a napi.hu információját a Spar.

A Spar tavaly nyáron egy pesti, közelebbről egy Váci úti CBA-boltot vett át. 

A cég alapítója, Baldauf László mindent megtett, hogy üzlethálózata kedves legyen a rendszernek: kiállt a vasárnapi zárva tartás mellett, a cég dolgozóit arra buzdította, hogy menjenek el a Békemenetre, az irodáját pedig egyebek mellett egy Orbánnal közös fénykép díszítette.

A CBA-hálózatból ennek ellenére egymás után kerülnek át a boltok a konkurensekhez. A Lidl például 2017-ben jelentette be, hogy átvesz hét CBA-egységet, köztük a budapesti Ferenciek terén lévő üzletet. Az Aldinál is jelentek meg egykori CBA-k, többek között egy kaposvári üzlet. Az Auchan egy Gyömrői úti Prímát vett át.

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.