Mészáros Lőrincnek már több pénze lehet, mint az Auchan teljes éves bevétele

2018. június 5. 13:01 - szerző: 168 Óra

Kijött az élelmiszer- és napi használati árukat kínáló kiskereskedelmi (egészen pontosan a gyorsan forgó fogyasztási cikkeket forgalmazó) cégek toplistája. Eszerint változatlanul a Tesco áll a élen, tavaly 809 milliárd forintnyi bruttó bevételt érhetett el a brit hátterű hiperlánc. Utána a a Coop jön 604 milliárd forintos, majd a Spar a maga 562 milliárd forintos becsült forgalmával – írja a 24.hu.

A CBA 508 milliárd forintos bruttó forgalmat bonyolított, aLidl 450 milliárd forintot, a Reál 398 milliárrdot, az Auchan 363 milliárd forint, a Penny 260 milliárdot, az Aldi pedig 208 milliárdot.

A sort a DM (94 milliárd) és a Rossmann (78 milliárd) zárja.  

Ebből sok minden az következik, depéldául az is, hogy Mészáros Lőrinc becsült vagyona alapján a Pennyt biztosan lehagyta, de könnyen lehet, hogy az Auchan, illetve a Reál egy évnyi bruttó bevételét is túlszárnyalja a felcsúti üzletember nevén levő becsült vagyon.

A G7 számításai szerint Mészárosnak és családjának csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett három vállalatban (Opus, Konzum, Appeninn) levő részesedése 280-300 milliárd forintot ér. Ezen kívül vannak a tőzsdén nem jegyzett cégek, a földek, külföldi vállalkozások, focicsapatok és a többi.

Mészáros Lőrinc egy mai hír szerint Európa egyik legnagyobb izocukor gyárában is többségi részesedést szerzett.