Az OPEC 110 dolláros olajárnál megemelheti a kitermelést

Az olajár akár a 110 dolláros hordónkénti árat is elérheti az elkövetkező hetekben, ami viszont termelésének növelésére késztetheti az OPEC-et - közölte ki a legfelsőbb kuvaiti olajpolitikai testület, az SPC egyik tagja, Imad al-Atiqi a Reuters hírügynökségnek adott telefonos interjúban.

2011. január 9., 17:02

"A kereslet növekedni fog kissé, de az áremelkedés leginkább technikai tényezőknek, elemzői előrejelzéseknek, illetve spekulációnak lesz köszönhető" - fejtette ki az SPC (Supreme Petroleum Council) tagja. "Ez (a 110 dolláros olajár) okot adhat a kitermelés növelésére, úgyhogy a piacoknak nincs okuk az aggodalomra, (...) különösen akkor nem, ha gyors az áremelkedés, és átlépi a 110 dollárt."

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest: az euró és a dollár jegyzése enyhén emelkedett, a svájci frankkal szemben viszont a forint 0,1 százalékkal erősödött.

2024. május 3., 08:18

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.