Állami autókra sem fizettek regisztrációs adót

Öt nagy értékű személygépkocsit használ a magyar külügyminisztérium, de az osztrák rendszám miatt nem fizet érte regisztrációs adót és áfát - tudta meg a Népszava.

2011. május 27., 13:25

A

lapszerint az öt darab Audi A8-as limuzint a minisztérium rendszeresen használja Magyarországon, de mivel a bécsi magyar nagykövetség nevében vásárolta, itthon legalább tízmillió forint befizetését játszotta így ki. Mivel a kocsiknak osztrák rendszáma van (WD betűjelű diplomatarendszám), Magyarországon regisztrációs adót sem fizettek utánuk - írja a hvg.hu.

Az újság információi szerint a német külügyminisztérium már figyelmeztette a bécsi magyar nagykövetséget a módszer visszásságaira. Az eset Rogán Antal fideszes polgármester törvényjavaslata kapcsán került előtérbe, amely a külföldi rendszámú autók itthoni használatával kapcsolatos.

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest: az euró és a dollár jegyzése enyhén emelkedett, a svájci frankkal szemben viszont a forint 0,1 százalékkal erősödött.

2024. május 3., 08:18

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.