Akár egymilliót is megkereshet egy eladó a karácsonyi vásárban

2018. szeptember 17., 11:11

Szerző:

A kereskedők már nagy erőkkel készülnek a november végétől január elejéig nyitva tartó karácsonyi vásárokra. Az interneten böngészve több álláshirdetést is talált a Pénzcentrum.

Az egyik cég csokoládéba mártott gyümölcsöket árul évek óta az egyik londoni karácsonyi vásáron. November 20-tól január 6-ig keresnek munkaerőt, aki heti hat napon dolgozna, reggel 9-től este 10-ig.

Ezért 6 fontos órabért fizetnének, vagyis nagyjából 2200 forintos órabérrel számolhat a leendő munkavállaló. Ráadásul a cég fizeti a kiutazás költségét és a szállást is. Két szobás, konyhás, fürdőszobás apartmanban helyezik el a dolgozókat, és biztosítanak bérletet is, mivel a szállás nem a vásár közvetlen közelében van.

Összesen 42 napot kell dolgozni, ez alatt pedig 1 millió 200 ezer forintot lehet keresni.

A Jófogáson talált hirdetésben is az Egyesült Királyságba keresnek embereket, ott viszont már október közepén munkába kell állni, és december végéig kell árusítani lakberendezési cikkeket. A munkaidőt napi 8-10 órában határozták meg, és

havonta bruttó 1200 fontot, vagyis közel bruttó 440 ezer forintot fizetnek.

Itt is biztosítanak szállást és a kiutazás költségeit is állják. Mind a két hirdetésben kiemelték, hogy a biztos angol nyelvtudás elengedhetetlen, valamint kiemelték a fizikai erőnlétet, kedvességet és megbízhatóságot.

Magyar hirdetést is találtak, november 12-től december 29-ig keres embert a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba egy keramikus művész.

Fűtött faházban napi 8-10 órán át kell kedvesnek, mosolygósnak, figyelmesnek, kommunikatívnak lennie, és angolul folyékonyan beszélnie az aspiránsnak. 

A fizetés napi 13 ezer forint + jutalék.

Ha heti 5 munkanappal számolunk, akkor 35 nap munkáról lenne szó, ez alatt az idő alatt 455 ezer forintot lehet keresni.

 

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.