Sting-koncert egy hét múlva a Budapest Sportarénában

Közel háromórás koncertet ad Sting november 6-án szombaton a Papp László Budapest Sportarénában; a fellépésen, amelyre már hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy, a többszörös Grammy-díjas brit szerző-énekes legnagyobb slágereit nagyzenekari átiratban adja elő. A Police egykori frontembere Symphonicities című turnéja júniusban indult a kanadai Vancouverben, a koncertsorozaton Sting az ötven fős Londoni Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral adja elő legismertebb dalait. A Symphonicities szójáték a Police 1983-as, Grammy-díjas Synchronicity című lemezével.

2010. október 31., 13:19

A nagyzenekart Steven Mercurio vezényli, és színpadra lépnek Sting állandó zenésztársai is: Dominic Miller gitáros, Ira Coleman basszusgitáros, David Cossin ütős és Jo Lawry vokalista. A budapesti Sting-koncerten szimfonikus hangszereléssel szólal majd meg például a Roxanne, a Next To You, az Every Little Thing She Does Is Magic, az Every Breath You Take, az Englishman In New York, a Fragile, a Russians, az If I Ever Lose My Faith In You, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.

Sting első kirándulása a klasszikus zenei tartományba Songs From the Labyrinth című, lantzene alapú lemeze volt 2006-ban. A brit előadóművész az egyetlen világkörüli turné erejéig 2007-ben újra összeállt Police koncertjei után visszatért ehhez a szenvedélyéhez, és a tavaly megjelent If On A Winter's Night… lemez első helyen debütált a komolyzenei listákon.

Nagyzenekarral először 2008-ban működött együtt, amikor közös előadásra hívták a Chicagói Szimfonikusokhoz. Idén januárban a philadelphiai nagyzenekarral dolgozott együtt.

„El vagyok ragadtatva a lehetőségtől, hogy nagyzenekarral turnézhatok és teljes egészében új színt adhatok zenei palettámhoz a dalok újraalkotásával, amelyek így kapcsokká válnak az elmúlt 30 évben adott koncertjeimhez” – fogalmazott nemrég Sting.

Az 59 éves Sting Bécsből érkezik a magyar fővárosba, a koncertet a Live Nation szervezi.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.