Nem változtatnak a Star Wars következő epizódján

Carrie Fisher tavaly decemberben bekövetkezett halála miatt nem kellett változtatni a Star Wars soron következő epizódján - mondta el Bob Iger, a Disney stúdió főnöke.

2017. március 26., 08:28

Fisher minden jelenetét leforgatta Leia hercegnő szerepében a The Last Jedi (Az utolsó jedi) című nyolcadik Star Wars-filmben, mielőtt szívinfarktust kapott volna, amely a halálához vezetett.

Forrás: La Stampa

Iger egy csütörtöki konferencián beszélt erről a Dél-kaliforniai Egyetemen. Arról is beszámolt, hogy Fisher az egész filmben jelen van, és alakítását úgy hagyták a jelenetekben, ahogy fel lett véve. Hozzátette: a Disneynél már azzal foglalkoznak, hogyan folytatódnak a következő másfél évtizedben a Star Wars-filmek.

A stúdiófőnök elárulta, hogy egy újabb évvel meghosszabbították a szerződését a Disneynél, amelytől korábbi hírek szerint 2018-ban vált volna meg, hogy elég idő legyen az utódjának megtalálására.

A Star Wars: Az utolsó jedi 2017 decemberében debütál a magyar mozikban. (MTI)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.