Még legalább féléves felépülési időszak vár a Nemzetiben megsérült színészre

Először szólalt meg súlyos balesete után a Nemzeti Színház művésze. Horváth Lajos Ottó azt mondja, hogy még egy huzamosabb ideig nem fog visszatérni a színpadra.

2024. február 5., 13:48

Szerző:

Horváth Lajos Ottó most először adott interjút azóta, hogy balesetet szenvedett előadás közben. A színész még jó ideig nem állhat színpadra – írja az Index. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó november 10-én szenvedtek balesetet a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben. Több méter magasról zuhantak le, és végtagsérüléssel kórházba szállították őket. A rendőrség is nyomozást indított a baleset miatt.

A baleset után Vidnyánszky Attila, aki a Nemzeti Színház vezetője és egyben a darab rendezője is, lemondott igazgatói posztjáról. Majd visszamondta, mert a színház belső vizsgálata megállapította, hogy egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet. 

A 24.hu úgy tudja, hogy a megsérült színészek  továbbra is várják, hogy megkapják-e a kártérítést. 

„A körülményekhez képest jól vagyok”– mondja Horváth Lajos Ottó

„Jól vagyok, köszönöm. A körülményekhez képest jól vagyok. A sajtóban megjelent már, hogy a sérüléseink végtagsérülések, az enyém kéz- és lábsérülés. Ezeket igyekeznek a megfelelő szakemberek megfelelően kezelni, hogy helyrejöjjenek. Hosszú folyamat lesz ez, minimum fél év, de lehet, hogy hosszabb. Ez majd fél év múlva kiderül. A civil életemben most igazából ez a fő tevékenység, hogy erre figyelek, ez folyamatos elfoglaltságot jelent a nap nagy részében” – nyilatkozta a színművész az Indexnek. Horváth Lajos Ottónak azt mondták az orvosok, hogy alsó hangon fél év, de lehet hogy ennél több időt is igénybe vesz felépülése.

Még jó ideig nem láthatjuk színpadon

„Valószínű, hogy most egy huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni olyan formán, hogy úgy tudjam ellátni a munkát, ahogy azt szeretném. Akár abban a tekintetben, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjak koncentrálni. Mert jelen pillanatban nem igazán tudok másra koncentrálni, mint hogy a sérült kezemmel, lábammal foglalkozzam, annyira lefoglal, annyira vigyázni kell rá. Úgyhogy így nincs értelme. Amikor az ember nincs ott száz százalékig, akkor azt nem lehet csinálni”– magyarázza Horváth Lajos Ottó. 

Horváth Lajos Ottó: Nem gondoltam, hogy ilyen állapotban leszek a bemutatóra

Horváth Lajos Ottó, a 2024. március 14-én moziba kerülő Most vagy soha! című film egyik főszereplője. A színművész elmondta az Indexnek, hogy ha teheti elmegy a film bemutatójára. „Szívesen megyek, és van is ilyen kötelezettségem, hogy azért az ilyen eseményeken részt kell venni – természetesen majd az elfoglaltságomhoz, a kezelésekhez igazítva. Nem is fog olyan nagyon a nehezemre esni, hogy ott legyek bárhol az országban”– magyarázta. „Reményeim szerint jól fogadják majd az emberek a filmet, akkor miért ne fürdőzzünk ebben, vagy beszélgessünk olyan dolgokról, amikre kíváncsiak” – tette hozzá. 

(Kiemelt képünkön: Horváth Lajos Ottó, Jászai- Mari-díjas színművész. Fotó: Nemzeti Színház)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.