Mea culpa!

Igaza van Pál Nagy Balázs olvasótársamnak. Amikor azt írtam, hogy a kardszárnyú delfin nem bálna, hanem fogas cet, valóban elfeledkeztem arról, hogy a csőrös cetek is fogas cetek.

2012. június 3., 10:59

Ez kettős „öngól” volt. Egyrészt én tudtam, hogy a nagy ámbráscet sem delfin, hanem fogas cet, amely sok ezer méter mélyre merül le az óceánba, hogy kedvenc csemegéjéhez, az óriás kalmárhoz hozzájusson – erre nem mentség az, hogy nem vagyok biológus. Másrészt tudnom kellett volna, hogy a pontos beszéd nemcsak a matematikában szükséges.

Mea culpa!

Fried Ervin
E-mail

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.